Zonnepanelen

Zonne-energie biedt heel wat voordelen in vergelijking met andere vormen van energie. Welke? Heeft u even tijd? Dan leg ik alle voordelen haarfijn uit.

1. Zonne-energie zorgt voor lagere energiefactuur

U hebt het allicht al gemerkt: de energieprijzen zijn sterk gestegen de laatste jaren. Daarom kiezen steeds meer mensen voor alternatieve energiebronnen. Eén van die alternatieve energiebronnen is het gebruik maken van zonnepanelen.

Waarom? Kiezen voor onze panelen is kiezen voor kwaliteit, zonne-energie met een hoog rendement, plaatsing door ervaren vakmensen en een gemiddelde terugverdientijd van vijf jaar.

2. Energie zonder onderhoud

Zonne-energie opwekken via zonnepanelen vraagt weinig onderhoud. De regen doet het werk voor u. Sommige zonnepanelen vereisen zelfs helemaal geen onderhoud. Bovendien zijn zonnepanelen bestand tegen alle weeromstandigheden. Dat alles maakt zonne-energie enorm interessant, is het niet?

3. Zonne-energie: voordelen in vorm van subsidies

U vraagt zich allicht af hoe het zit met subsidies voor zonnepanelen? Prijs u gelukkig. Want ook vandaag kunt u nog steeds rekenen op een aantal subsidies voor het opwekken van zonne-energie via zonnepanelen. Zo zijn er de groenestroomcertificaten en een belastingvermindering.

4. Investering zonne-energie snel terugverdiend

De terugverdientijd van een zonnepaneel wordt geschat op minder dan 4 jaar. Als u weet dat een zonnepaneel tot 40 jaar kan meegaan, is investeren in zonne-energie een verstandige beslissing.

5. Nog voordelen van zonne-energie? Ja: milieuvriendelijkheid

Zonne-energie is milieuvriendelijk. Het doet de CO2-uitstoot dalen wat noodzakelijk is om voor onze kinderen een leefbare wereld achter te laten.

20121224-104859.jpg